
Eskiden 1000 sms yetmezdi bana, ama şimdi 500 sms hakkım varken 1 ayda attığım sms sayısı 25’i geçmiyor. Cep telefonumun akıllı telefona dönüşmesi ile mesajlaşma şeklimde değişti. Artık benim gibi mobil kullanıcılar SMS yerine akıllı telefonlar için geliştirilen mesajlaşma uygulamalarını kullanmaya başladı.
Şimdi durum öyle bir hal aldı ki atılan mesaj sayısı açısından mesajlaşma uygulamaları, ilk kez SMS’leri geçmeyi başardı.
Yeni yapılan araştırmaya göre 2012 yılında WhatsApp ve benzeri uygulamalardan günde 19 milyar mesajlaşma gerçekleşti. Kullanıcılar 17,6 milyar SMS yoluyla mesajlaştılar.
Diğer bir araştırmaya göre ise 2012’de tüketicilerin mesajlaşma uygulamalarını kullanmaları nedeniyle operatörlerin SMS gelirlerinde yaklaşık 25 milyar dolar zarar meydana geldi.
2014 yılında bu oranın daha da artacağı söyleniyor. Böyle giderse SMS para kazanamayacak gibi görünüyor.
Bazı ülkelerdeki operatörlerde sms bedava. Facebook'un telefondan bedava konuşma uygulaması Türkiye'de faaliyete geçince o zaman ben operatörlerin ne yapacağını merak ediyorum.
Bende sms hakkım bitsin diye o tür programları kullanmıyorum.Ama mobil firmalar ciddi anlamda zarar etti gibi.
eskiden kontörlü sistem vardı belli kontor karşılığı toplu sms alırdık ama şidmi faturalı kullanıyoruz içinde internet dk sms hepsi oluyor ama yine de kullamıyoruz 😀
daa açarlar hemen 🙂
Operatörler iyice köşeye sıkıştı ne koparsak kardır deyip olan kullanıcılarını kaçırmaya uğraşıyorlar.
Artık neredeyse hiç sms kullanmıyorum. Sms paketi almıyorum artık bu aydan itibaren bıraktım konuşma paketi kullanıyorum.
Artık android telefonlar olduktan sonra gerek yok bence sms ye herşeyiniz mevcut zaten.
yeni yeni kampanyalar düzenliyorlar o yüzden
eskiden konuşamk pahallı olduğu için sms değerliydi ama artık konuşmada ucuz olunca sms gerek kalmadı